استانداردهای گالوانیزه

Support ForumCategory: Questionsاستانداردهای گالوانیزه
Malorie Noblet asked 19 hours ago
Print Friendly, PDF & Email

مقاومت بالا
علیرغم وزن پایین، این ور‌ق‌ها مقاومت بالایی دارند و همین باعث می‌شود کاربردهای بسیار زیادی را بتوان برای آن‌ها متصور بود.

ضخامت روی
دومین مورد از لیست نکات مهم در گالوانیزه کردن فولاد، موضوع انتخاب ضخامت مناسب روی است. ضخامت پوشش روی تعیین‌کننده میزان محافظت و دوام محصول نهایی خواهد بود. هرچه پوشش، ضخامت بیشتری داشته باشد در برابر خوردگی و سایش بیشتر مقاومت می‌کند. با این حال، ضخامت پوشش همچنین به عوامل مختلفی مانند ترکیب و دمای وان (استخر) روی، زمان غوطه‌وری و سرعت برداشتن محصول و ترکیب شیمیایی و ضخامت فولاد یا پایه آهن بستگی دارد. بنابراین، نمی‌توان مقدار ثابتی از ضخامت روی را برای همه محصولات مشخص کرد. در عوض، استانداردهای صنعتی و مشخصات فنی وجود دارد که الزامات حداقل ورق گالوانیزه ضخامت روی را برای دسته‌های مختلف محصولات ارائه می‌دهد. این استانداردها با ورق گالوانیزه در نظر گرفتن نوع کاربرد و شرایط استفاده از محصولات، به انتخاب ضخامت مناسب روی می‌پردازند. برای درک بهتر موضوع ضخامت پوشش روی و موضوعات مرتبط با آن، می‌توانید مقاله‌ی ورق گالوانیزه چیست را مطالعه کنید.

معرفی ۷ روش‌ گالوانیزاسیون کردن متفاوت
گالوانیزه کردن ورق های فولادی شامل روش های مختلفی است که هر کدام مزایای منحصر به فردی را ارائه می‌دهند. انتخاب بین این روش‌ها به شرایط ورق‌ها، نیازها و کاربرد مورد نظر، و همچنین ابزار در دسترس بستگی خواهد داشت. از سوی دیگر، نوع روش به کار رفته تاثیر زیادی در قیمت ورق گالوانیزه خواهد داشت. در این بخش برخی از روش‌های گالوانیزه کردن ورق‌های فولادی را مرور می‌کنیم:

اگر چه ورق های گالوانیزه در برابر شرایط جوی و ضربات مقاومت بسیار بالایی دارند اما این محصولات نیز از طول عمر مشخصی برخوردار هستند که ورق گالوانیزه به طور تقریبی طول عمر مفید آن‌ها از ۲۰ تا ۳۰ سال می باشد. لازم به ذکر است این رقم با ضخامت آن ارتباط مستقیم دارد. البته در صورتی که ورق در جای خشک و دور از باران باشد ، قابلیت سالم ماندن همیشگی خواهد داشت. معمولا برای حفاظت بیشتر ورق ها آنها را رنگ می کنند. همچنین احتمال شوره زدن این نوع ورق نیز وجود دارد که ما در مقاله ای جداگانه به علت شوره زدن ورق گالوانیزه، پیشگیری و رفع آن پرداختیم.

کاربردهای الکترونیکی
ورق گالوانیزه هدایت‌پذیری و دوام قابل قبولی را فراهم می‌کند، و همچنین در برابر تداخل الکترومغناطیسی و اکسیداسیون مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. این ویژگی‌ها باعث شده، از آن‌ها در ساخت دستگاه‌های الکترونیکی، مانند رایانه‌ها، تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و تلویزیون‌ها استفاده شود. این ورق‌ها همچنین می‌تواند با سایر فلزات، مانند نیکل یا طلا، روکش شود تا برخی خواص و ویژگی‌های مورد نیاز آن بهبود پیدا کند.

استاندارد ورق‌های گالوانیزه می‌تواند با توجه به وزن، ضخامت، سرعت سرد شدن ورق، چسبندگی و ظاهر قطعات متفاوت باشد و براساس این ویژگی‌ها به گروه‌های مختلفی تقسیم بندی شوند. این استانداردها شامل ASTM، ISO، EN و غیره هستند که تمامی تولیدی‌ها باید آن را رعایت کنند؛ اما قبل از اینکه وارد جزئیات کامل استانداردهای این محصول شویم، مهم است تا به سوال ورق گالوانیزه چیست پاسخ دهیم.

گالوانیزاسیون فرآیندی است که یک لایه محافظ، روی فولاد یا آهن اعمال می‌کند تا از زنگ زدگی و خوردگی آن جلوگیری کند و به طور گسترده در صنایع مختلف، مانند ساخت و ساز، خودروسازی و صنایع دریایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما همه محصولات گالوانیزه شده قيمت ورق گالوانیزه ویژگی‌های یکسانی ندارند و عوامل مختلفی بر کیفیت و عملکرد پوشش آنها تأثیر می‌گذارند. در این میان می‌توان به فرآیند آماده‌سازی سطح، ضخامت روی، کنترل کیفیت و نگهداری اشاره کرد. در این مقاله، ما این نکات مهم را به تفصیل مورد بحث قرار خواهیم داد تا از کسب بهترین نتیجه از گالوانیزه کردن محصولات فولادی اطمینان پیدا کنید.